Ingredienser

TÆRTEDEJ:

FYLD:

  • 100 g Revet ost
  • 2 Løg i tykke skiver
  • 8 Cherrytomater, halverede
  • 125 g Grønne asparges i små stykker
  • 4 Æg
  • 2,5 dl Cremefraiche
  • 1 tsk. Salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Smuldr smørret sammen med melet, salt og saml dejen med vandet til en ensartet dej. Form dejen til en kugle og tryk den ned til en 2­-3 cm tyk cirkel. Pak den i film og stil den i køleskabet i mindst 1 time.
  2. Rul dejen ud til en stor cirkel med en tyk­kelse på ca. 0,5 cm. Smør en tærteform (Ø24 cm) grundigt og læg dejen i formen.
  3. Fordel osten på dejen.
  4. Fordel grønsager på osten.
  5. Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sam­men og hæld det over tærten. Rør forsigtigt ved fyldet med en ske eller gaffel så æggemassen fordeler sig jævnt.
  6. Bag tærten i en 180°C forvarmet varmluftovn i ca. 30 minutter. Tærten er færdig, når ægge­massen er fast, når du trykker på den.