HISTORIEN

Økologi var ikke så udbredt og tanken om økologi var kun ved at tage form, da en stærk, personlig overbevisning om at respektere naturen, fik virksomheden til at beskæftige sig med økologiske produkter og produktion allerede i 1989.

Kornkammeret blev født på Drabæks Mølle ved Kolding.

Nedenforkan du læse mere om historien bag Kornkammeret:

1100:

Drabæks Mølle blev grundlagt i 1100-tallet, da Erik Ejegod regerede landet.

1553:
Drabæks Mølle bliver oprettet som kgl. vandmølle med placering ved den gamle toldgrænse mellem Jylland og Slesvig.

1660:
I 1657 efter Danmarks nederlag i 30-års krigen søgte daværende Kong Frederik den 3. revanche, hvilket resulterede i en svensk besættelse. Under uroen, der opstod på den baggrund, nedbrændte Drabæks Mølle i 1660. Møllen blev genopbygget og i 1800-tallet blev møllen forbedret igen.

1907:
Drabæks Mølle nedbrænder igen og bliver opbygget i den skikkelse som kendes i dag. Det var den tyske møllefabrik, A. Wetzig fra Wittenberg, der stod for projektet og ingeniør Rudolf Rasmussen stod for det praktiske arbejde. - Ejeren var Carl S. Nielsen.

1926:
Carl S. Nielsen optager sin søn Bernhard i kompagniet.

1948:
Bernhard fortsætter med at drive møllen.

1979:
Drabæks Mølle købes af Ursula og Ulrik Schrøder. På det tidspunkt bliver der kun produceret rugmel, da en tidligere klausul i købekontrakten forbyder produktion af hvedemel. Før overtagelsen er Ulrik produktchef på Havnemøllerne i Odense.

1980’erne:
I midten af 1980’erne påbegyndes import af tysk hvedemel, hvilket viser sig at være en succes. Resultatet er strålende og giver mulighed for at udvikle virksomheden.

Ursula Schrøder er økolog og ser muligheder i produktion af økologiske produkter.

1989:
Drabæks Mølle starter økologisk produktion under brandet ”KORNKAMMERET”.

1993:
FDB satser på økologi og det giver vind i sejlene til Kornkammeret. Udviklingen går stærkt og troen på, at økologier er kommet for at blive gør, at der omkring møllen etableres en kreds af avlere med henblik på at sikre forsyningen af økologisk korn.

1999:
Drabæks Mølle bliver overtaget af Havnemøllerne (Lantmännen)

2012:
Produktionen flyttes fra Drabæks Mølle til Lantmännen Cerealia i Vejle.