Ingredienser
- 2 dl Kornkammeret Grovvalsede Havregryn
- 4 dl Vand
- 1 dl Mælk
- 25 g Gær
- 1 Æg (+ æg til pensling)
- 75 g Kornkammeret Grahamsmel
- 425 g Kornkammeret Hvedemel
- 1 tsk. Salt
Sådan gør du
- Kom havregryn og vand i en kasserolle og kog det op under omrøring.
- Grøden skal kun koge i 30 sek. Lad den køle af til lunken (ca. 37°C).
- Rør gær ud i mælken og rør den lune grød og ægget i. Tilsæt grahamsmel, hvedemel og salt og ælt i røremaskine eller ved håndkraft i ca. 10 min. med dejkrog til dejen er smidig men stadig blød.
- Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er for klistret.
- Lad dejen hæve, lunt og tildækket, til dobbelt størrelse.
- Hæld den hævede dej ud på et mel drysset bord og del den i 12 stykker. Form dem til boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve, lunt og tildækket, i 45 min. Pensl med æg og bag dem i en 200°C forvarmet ovn (alm. ovnvarme) i 20 min.