Ingredienser

Sådan gør du

  1. Kom havregryn og vand i en kasserolle og kog det op under omrøring.
  2. Grøden skal kun koge i 30 sek. Lad den køle af til lunken (ca. 37°C).
  3. Rør gær ud i mælken og rør den lune grød og ægget i. Tilsæt grahamsmel, hvedemel og salt og ælt i røremaskine eller ved håndkraft i ca. 10 min. med dejkrog til dejen er smidig men stadig blød.
  4. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er for klistret.
  5. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, til dobbelt størrelse.
  6. Hæld den hævede dej ud på et mel­ drysset bord og del den i 12 stykker. Form dem til boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve, lunt og tildækket, i 45 min. Pensl med æg og bag dem i en 200°C forvarmet ovn (alm. ovnvarme) i 20 min.