Ingredienser
- 2 dl lunkent vand
- 15 g gær
- 150 g Kornkammeret Øko Ølandshvedemel
- 1 æg
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 200 g Kornkammeret Øko Hvedemel
- 200 g revet ost, fx cheddar og emmentaler
- 1 bdt. purløg, finthakket
- Evt. et pisket æg med lidt vand til pensling
Sådan gør du
- Opløs gær i vandet. Tilsæt ølandshvedemelet og rør til en ensartet masse, Tilsæt æg, olie, salt og sukker og rør hvedemelet i. Ælt dejen i maskine ved mellem hastighed i 10 minutter til den er blød og smidig.
- Form en kugle og lad dejen hæve tildækket og lunt i 40 minutter.
- Slå den ned og rul den ud til et rektangel på ca. 25x40 cm.
- Del det i 8 firkanter og fordel ost og purløg på dem.
- Rul hvert stykke sammen om osten som en roulade.
- Lav et gennemgående snit på langs af rullen og flet de to sider over hinanden et par gange og saml enderne til en rund form.
- Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 15 minutter mens du varmer ovnen op til 180 °C .
- Pensl evt. med pisket æg og bag bollerne ca. 18 minutter til de er gyldne.