Ingredienser
- 3,5 dl Vand
- 5-7 g Gær
- 1 spsk. Honning
- 1 dl Yoghurt naturel eller A38
- 10 g Salt
- 500 g Kornkammeret Økologisk Ølandshvedemel
- 100 g Kornkammeret Økologisk Müsli
Sådan gør du
- Aftenen før: Opløs gær i vandet og rør resten af ingredienserne i. Dejen skal bare røres sammen, så der ikke er synlige melklumper. Den skal ikke æltes og den må gerne være meget blød og klistret.
- Lad dejen hæve i 12 timer ved stuetemperatur i en stor skål dækket med et fugtigt klæde. Det er vigtigt at der er god plads i skålen, så dejen ikke vokser ud over kanterne.
- Næste morgen: Brug 2 skeer dyppet i vand til at sætte klumper af dejen på en bageplade med bagepapir. Kom lidt havregryn fra müslien på toppen af hver bolle og sæt dem i en kold ovn. Stil ovnen på 230 °C og bag bollerne i ca. 20-25 minutter til de er let gyldne.