Ingredienser

Sådan gør du

Dag 1:

  1. Kog vandet op og tilsæt rugkernerne. Lad dem simre i 3 min. Hæld kerner og vand i en røreskål og lad dem køle af til det er lunkent (ca. 37°C).
  2. Bland øl, gær, honning eller A38 og rør det hele sammen med kerner, hørfrø og mel. Rør dejen godt sammen til en klistret masse.
  3. Smør en rugbrødsform og drys lidt sol­ sikkekerner i. Hæld dejen i formen og glat overfladen med en dejskraber dyppet i vand eller olie. Drys kerner på overfladen og pres dem let ned i dejen med dejskraberen, så de bliver hængende.
  4. Dæk formen og stil den i køleskabet til koldhævning i 12-­14 timer.

Dag 2:

  1. Tag brødet ud af køleskabet og lad det stå på køkkenbordet en times tid.
  2. Bag det i en 175°C forvarmet ovn (varm­ luft) og bag det ca. 65­-75 min.
  3. Tag brødet ud af formen og lad det køle af på rist. Vil du have en blød skorpe kan du pakke brødet ind i film, mens det stadig er lunt.