Ingredienser
- 1,5 dl Vand
- 25 g Gær
- 1 spsk. Sukker
- 300 g Kornkammeret Økologisk Pizzamel
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Salt
FYLD:
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 Fed hvidløg
- 1 tsk. Tørret timian
- 2 tsk. Chiliflager
- 100 g Revet ost
- 1 Frisk mozzarellaost i skiver
- 3 Tomater
- 2 dl Friske basilikumblade
Sådan gør du
- Rør gær ud i vandet og tilsæt sukker, mel, olie og salt.
- Ælt dejen på maskine ved middel hastighed i ca. 9 minutter til dejen slipper skålens sider. Form dejen til en kugle og lad den hæve lunt og tildækket i en smurt skål i 60 minutter.
- Rul den ud til et rektangel på ca. 32x16 cm.
- Pres hvidløget i olien og pensl dejen med hvidløgsolie. Drys med timian, chili og revet ost.
- Læg en række mozzarellaskiver på den lange side af dejen. Læg to rækker med tomater og en række med basilikumblade. Rul dejen sammen som en roulade. Start i siden med mozzarella og rul mod basilikumrækken.
- Skær enderne af rullen af og del resten i 8 lige store dele. Læg dem tæt sammen i en velsmurt jernpande eller et rundt fad, der kan tåle at komme i ovnen. Bag i en 200°C forvarmet varmluftovn i 35-40 minutter til dejen er gylden.