Ingredienser

FYLD:

  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 Fed hvidløg
  • 1 tsk. Tørret timian
  • 2 tsk. Chiliflager
  • 100 g Revet ost
  • 1 Frisk mozzarellaost i skiver
  • 3 Tomater
  • 2 dl Friske basilikumblade

Sådan gør du

  1. Rør gær ud i vandet og tilsæt sukker, mel, olie og salt.
  2. Ælt dejen på maskine ved middel hastighed i ca. 9 minutter til dejen slipper skålens sider. Form dejen til en kugle og lad den hæve lunt og tildækket i en smurt skål i 60 minutter.
  3. Rul den ud til et rektangel på ca. 32x16 cm.
  4. Pres hvidløget i olien og pensl dejen med hvid­løgsolie. Drys med timian, chili og revet ost. 
  5. Læg en række mozzarellaskiver på den lange side af dejen. Læg to rækker med tomater og en række med basilikumblade. Rul dejen sammen som en roulade. Start i siden med mozzarella og rul mod basilikumrækken.
  6. Skær enderne af rullen af og del resten i 8 lige store dele. Læg dem tæt sammen i en velsmurt jernpande eller et rundt fad, der kan tåle at komme i ovnen. Bag i en 200°C forvarmet varmluftovn i 35­-40 minutter til dejen er gylden.