Ingredienser
Havrepanerede koteletter:
- 4 Kotletter (Du kan nemt erstatte koteletter med fx kylling)
- 2 tsk. Salt
- 1 spsk. Røget paprika
- 2 Æg
- Friskkværnet peber
- Kornkammeret Hvedemel
- Kornkammeret Havregryn
Spidskål:
- 1 Spidskål
- 2 ½ dl Cremefraiche
- 1 fed Hvidløg
- Revet skal af 1 citron
- Saft af 1 citron
- Salt og friskkværnet peber
Kernetopping:
- 1 dl græskarkerner
- ½ dl solsikkekerner
- ½ tsk. Stødt koriander
- ½ dl Sojasauce
Sådan gør du
Havrepanerede koteletter:
- Krydr koteletterne med salt, røget paprika og friskkværnet peber og vend dem i mel. De skal være helt dækkede men overskydende mel skal rystes af.
- Pisk æg sammen og vend koteletterne heri. Vend dem straks i havregryn og sørg for at de er godt dækkede.
- Steg koteletterne ved middel varme i smør til de er gennemstegte og kødsaften er klar. De skal stege ca. 5-6 min. på hver side alt efter tykkelse.
- Læg dem på et fad og dæk dem til eller hold dem varme i ovnen ved 120°C. Du skal ikke skylle panden. Den skal du bruge til kålen.
Spidskål:
- Del spidskål i 2 halve og skær derefter hver halvdel i 4 stykker på den lange led. Lad stokken sidde, så hænger de bedre sammen.
- Kog dem 2 min. i letsaltet vand og kom dem på panden fra koteletterne.
- Lad dem simre på panden til de tager lidt farve og rør i mellemtiden cremefraiche med citronskal, saft og hvidløg. Smag til med salt og peber.
Kernetopping:
- Rist kernerne på en tør pande til de tager lidt farve.
- Drys med koriander og hæld soja på panden. Lad sojaen koge væk mens du ryster panden, så kernerne er helt dækkede.