Ingredienser

Havrepanerede koteletter:

Spidskål:

  • 1 Spidskål
  • 2 ½ dl Cremefraiche 
  • 1 fed Hvidløg
  • Revet skal af 1 citron
  • Saft af 1 citron
  • Salt og friskkværnet peber

Kernetopping:

Sådan gør du

Havrepanerede koteletter:

  1. Krydr koteletterne med salt, røget paprika og friskkværnet peber og vend dem i mel. De skal være helt dækkede men overskydende mel skal rystes af.
  2. Pisk æg sammen og vend koteletterne heri. Vend dem straks i havregryn og sørg for at de er godt dækkede.
  3. Steg koteletterne ved middel varme i smør til de er gennemstegte og kødsaften er klar. De skal stege ca. 5-­6 min. på hver side alt efter tykkelse.
  4. Læg dem på et fad og dæk dem til eller hold dem varme i ovnen ved 120°C. Du skal ikke skylle panden. Den skal du bruge til kålen.

Spidskål:

  1. Del spidskål i 2 halve og skær derefter hver halvdel i 4 stykker på den lange led. Lad stokken sidde, så hænger de bedre sammen.
  2. Kog dem 2 min. i letsaltet vand og kom dem på panden fra koteletterne.
  3. Lad dem simre på panden til de tager lidt farve og rør i mellemtiden cremefraiche med citronskal, ­saft og hvidløg. Smag til med salt og peber.

Kernetopping:

  1. Rist kernerne på en tør pande til de tager lidt farve.
  2. Drys med koriander og hæld soja på panden. Lad sojaen koge væk mens du ryster panden, så kernerne er helt dækkede.