Ingredienser
- 3 dl kærnemælk eller kefir
- 1 dl varmt vand
- 25 g gær
- 1 spsk. honning
- 150 g Kornkammeret Grovvalsede Havregryn
- 50 g Kornkammeret Grahamsmel
- 425 g Kornkammeret Hvedemel
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. koldpresset rapsolie
- 1 spsk. sovsekulør
- Æg til pensling og havregryn til pynt
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt resten af ingredienserne undtagen sovsekuløren.
- Ælt dejen på maskine med dejkrog i mindst 15 min.
- Del dejen i to og ælt sovsekuløren i den ene halvdel, så den bliver ensartet brun. Lad de to deje hæve lunt og tildækket i hver sin skål i 60 min.
- Rul begge deje ud til rektangler på et meldrysset bord. Læg den brune dej oven på den lyse og rul dem sammen som en roulade.
- Læg dejen i en smurt brødform og lad den hæve lunt og tildækket i 20 min.
- Pensl med æg og drys med havregryn inden bagning.
-
Bagning: 35 min. i en 180 °C forvarmet ovn. Tag brødet ud af formen og køl det af på rist.