Ingredienser
- 350 g Kornkammeret Økologisk Hvedemel
- 3 tsk. Bagepulver
- ½ tsk. Salt
- 100 g Kornkammeret Økologisk Havregryn
- 25 g hørfrø
- 75 g Rørsukker
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 3 Æg
- 1 dl Olie
- 3,5 dl Kærnemælk eller kefir
- 2 Æbler
- 100 g Blåbær
Sådan gør du
-
Sigt mel og bagepulver sammen i en skål og tilsæt salt, havregryn, hørfrø, sukker og vaniljesukker.
-
Lav en fordybning i midten til de våde ingredienser.
-
Pisk æg, olie og mælk sammen og kom dem i fordybningen. Rør dejen sammen til en ensartet dej.
-
Skræl æblerne og riv det ene på et groft rivejern og vend det i dejen sammen med blåbærrene.
-
Del det andet æble i kvarte, fjern kernehuset og skær det i 12 både.
-
Smør en muffinsform med 12 huller grundigt med olie eller smør og fordel dejen i hullerne.
-
Tryk en æblebåd let ned i hver muffin og bag dem i en 175°C forvarmet varmluftovn i ca. 30 minutter.