Ingredienser
- 3,5 dl Lunkent vand (ca. 37°C)
- 50 g Gær
- 100 g Kornkammeret Ruggryn
- 10 g Mørk sirup (eller honning)
- 2 tsk. Salt
- 175 g Kornkammeret Rugmel
- 300 g Kornkammeret Hvedemel
- 1 sammenpisket æg til pensling og ruggryn til pynt
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt rug gryn og salt. Rør sirup og rugmel i og tilsæt hvedemel.
- Ælt dejen grundigt i 10 min. og hæld den ud på et meldrys set bord. Den må gerne være våd og klistret.
- Drys mel over og rul den forsigtigt ud til den måler ca. 24 x 30 cm. Skær 12 firkanter med en stor kniv ved at trykke kniven ned i dejen uden at trække i den.
- Sæt firkanterne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve, lunt og tildækket, i 45 min.
- Pensl med sammenpisket æg og drys med ruggryn. Bag rugklapperne i en 220°C forvarmet ovn (alm. ovnvarme) i 18 min.