Ingredienser

Topping:

  • 3 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • Koldpresset rapsolie
  • Havsalt i flager og groftkværnet peber
  • Friske urter fx citrontimian eller rosmarin

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt hørfrø, mel og salt.
  2. Ælt dejen med dejkrog på maskine i mindst 15 min. Den er blød i starten, men efter den lange æltning bliver den smidig og slipper kanten af skålen let.
  3. Vend dejen i lidt rapsolie og stil den til hævning, tildækket og lunt i 60 min.
  4. Skræl løg og skær dem i både. Kom dem i en bradepande sammen med hvidløg i skiver. Vend dem i olie og steg dem i ovnen ved 180 °C i ca. 10-12 min.
  5. Tag løgene op af bradepanden. Lad den køle af til lun og hæld den hævede dej i panden. Fordel dejen ved at trykke den forsigtigt ud med fingrene. Lad dejen efterhæve 20 min. Fordel de stegte løg på dejen og pres dem let ned med fingerspidserne, så der kommer dybe huller. Hæld lidt rapsolie over dejen og drys med salt og peber.

Bagetid:

25 min. i en 180 °C forvarmet ovn.