Ingredienser
- 25 g gær
- Ca. 3 dl lunt vand (ca. 37 °C)
- 70 g Kornkammeret Grahamsmel
- Ca. 450 g Kornkammeret Hvedemel
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. koldpresset rapsolie
Fyld:
- 100 g blødt smør
- 1 stort bundt persille, hakket
- 3-4 fed hvidløg, presset
- ½ grøn chili, hakket fint
- Salt og peber
- 100 g revet cheddar
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt mel, salt og olie. Ælt dejen på maskine med dejkrog i mindst 15 min.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i 60 min.
- Rør i mellemtiden smørret blødt ved at mose det med en gaffel. Tilsæt persille, hvidløg og chili og smag til med salt og peber.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul det ud til et rektangel med en tykkelse på ca. 1,5 cm.
- Fordel det først det bløde kryddersmør på dejen og derefter osten.
- Rul dejen sammen på den lange led som en roulade. Skær dybe snit i dejen med en skarp kniv og kom den i en 2 liters brødform.
- Lad dejen efterhæve 20 min. Men du varmer ovnen op.
-
Bagning: 35 min. i en 180 °C forvarmet ovn. Har du lidt kryddersmør til overs kan du smørre det på brødet, så snart det kommer ud af ovnen. Afkøles i formen.