Ingredienser

Fyld:

  • 100 g blødt smør
  • 1 stort bundt persille, hakket
  • 3-4 fed hvidløg, presset
  • ½ grøn chili, hakket fint
  • Salt og peber
  • 100 g revet cheddar

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt mel, salt og olie. Ælt dejen på maskine med dejkrog i mindst 15 min.
  2. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 60 min.
  3. Rør i mellemtiden smørret blødt ved at mose det med en gaffel. Tilsæt persille, hvidløg og chili og smag til med salt og peber.
  4. Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul det ud til et rektangel med en tykkelse på ca. 1,5 cm.
  5. Fordel det først det bløde kryddersmør på dejen og derefter osten.
  6. Rul dejen sammen på den lange led som en roulade. Skær dybe snit i dejen med en skarp kniv og kom den i en 2 liters brødform.
  7. Lad dejen efterhæve 20 min. Men du varmer ovnen op.
  8. Bagning: 35 min. i en 180 °C forvarmet ovn. Har du lidt kryddersmør til overs kan du smørre det på brødet, så snart det kommer ud af ovnen. Afkøles i formen.