Ingredienser
- 2 dl Vand (37 °C)
- 20 g Gær
- 1 spsk. Sukker
- 50 g Kornkammeret Økologisk Grahamsmel
- 270 g Kornkammeret Økologisk Pizzamel
- 1 tsk. Salt
- 1 spsk. Olivenolie
Sådan gør du
- Opløs gær i vandet og tilsæt sukker. Tilsæt mel, salt og olie og ælt dejen i mindst 9 minutter til den er blød og elastisk. Dejen er klistret i starten, men den bliver glat og spændstig.
- Lad den hæve lunt og tildækket i 2 timer i en skål smurt med olie.
- Del dejen i 10 stykker og form dem til boller ved at folde siderne ind mod midten hele vejen rundt, så overfladen strammes op og bliver glat og bollerne bliver kuglerunde og spændstige.
- Brug en kagerulle og rul hver bolle fladt ud på en melet bordplade til en cirkel med en omkreds på ca. 15 cm.
- Lad dem efterhæve 15 minutter mens du opvarmer ovnen (230°C varmluftovn).
- Har du en pizzasten så varm den op sammen, alternativt varm en bageplade op samtidig med ovnen.
- Når ovnen er varm, kan du forsigtigt vende dejcirklerne over på den varme sten eller plade. Bag 4-5 stykker ad gangen for det bedste resultat. Bagetid: ca. 5 minutter