Ingredienser

Sådan gør du

  1. Opløs gær i vandet og tilsæt sukker. Tilsæt mel, salt og olie og ælt dejen i mindst 9 minutter til den er blød og elastisk. Dejen er klistret i starten, men den bliver glat og spændstig.
  2. Lad den hæve lunt og tildækket i 2 timer i en skål smurt med olie.
  3. Del dejen i 10 stykker og form dem til boller ved at fol­de siderne ind mod midten hele vejen rundt, så over­fladen strammes op og bliver glat og bollerne bliver kuglerunde og spændstige.
  4. Brug en kagerulle og rul hver bolle fladt ud på en melet bordplade til en cirkel med en omkreds på ca. 15 cm.
  5. Lad dem efterhæve 15 minutter mens du opvarmer ovnen (230°C varmluftovn).
  6. Har du en pizzasten så varm den op sammen, alterna­tivt varm en bageplade op samtidig med ovnen.
  7. Når ovnen er varm, kan du forsigtigt vende dejcirkler­ne over på den varme sten eller plade. Bag 4-­5 stykker ad gangen for det bedste resultat. Bagetid: ca. 5 minutter