Ingredienser

  • 185 g Blødt smør (stuetempe­ratur)
  • 150 g Økologisk rørsukker 
  • 1 tsk. Stødt kanel
  • 3 Æg
  • 225 g Kornkammeret Økologisk Hvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 1,25 dl Mælk
  • 4 Æbler
  • ca. 100 g Abrikosmarmelade

Sådan gør du

  1. Pisk det bløde smør hvidt og luf­ tigt med sukker og kanel. Pisk til sukkeret er næsten opløst.

  2. Tilsæt 1 æg og pisk til det er helt blandet med smørmassen. Gør det samme med de 2 sidste æg.

  3. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i smørmassen sam­men med mælken.

  4. Kom dejen i en velsmurt spring­form (ca. Ø22 cm).

  5. Skræl æblerne og del dem i hal­ve. Læg de halve æbler med skæresiden nedad og skær tynde, dybe snit i æblerne uden at skære dem helt igennem. Læg æblerne på dejen og drys dem med lidt sukker.

  6. Bag kagen i en 160°C forvarmet varmluftovn i 50-­55 minutter. Varm abri­kosmarmeladen op i en lille gryde. Tag kagen ud af ovnen og pensl straks overfladen med den lune abrikosmarmelade. Lad kagen køle af og pensl endnu engang med lun abrikosmarmelade ved servering.