Ingredienser
- 185 g Blødt smør (stuetemperatur)
- 150 g Økologisk rørsukker
- 1 tsk. Stødt kanel
- 3 Æg
- 225 g Kornkammeret Økologisk Hvedemel
- 2 tsk. Bagepulver
- 1,25 dl Mælk
- 4 Æbler
- ca. 100 g Abrikosmarmelade
Sådan gør du
-
Pisk det bløde smør hvidt og luf tigt med sukker og kanel. Pisk til sukkeret er næsten opløst.
-
Tilsæt 1 æg og pisk til det er helt blandet med smørmassen. Gør det samme med de 2 sidste æg.
-
Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i smørmassen sammen med mælken.
-
Kom dejen i en velsmurt springform (ca. Ø22 cm).
-
Skræl æblerne og del dem i halve. Læg de halve æbler med skæresiden nedad og skær tynde, dybe snit i æblerne uden at skære dem helt igennem. Læg æblerne på dejen og drys dem med lidt sukker.
-
Bag kagen i en 160°C forvarmet varmluftovn i 50-55 minutter. Varm abrikosmarmeladen op i en lille gryde. Tag kagen ud af ovnen og pensl straks overfladen med den lune abrikosmarmelade. Lad kagen køle af og pensl endnu engang med lun abrikosmarmelade ved servering.