Ingredienser

Sådan gør du

  1. Smelt smør og rør kefir i og lad det bli­ve ”fingerlunt”. Smuldr gæren i og rør til gæren er opløst. Tilsæt mel, salt og sukker og ælt dejen i ca. 9 minutter med dejkrog ved middel hastighed til dejen er elastisk og slipper siderne på røreskålen. Ælt til sidst dejen i 1 mi­nut på hurtig hastighed og lad dejen hæve lunt og tildækket i en skål smurt med lidt olie.
  2. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse (ca. 60 minutter).
  3. Kom dejen ud på en let melet bordplade. Form den til en kugle og lad den hvile under et klæde i 10 minutter.
  4. Fold dejen sammen to gange og form et aflangt brød. Læg det på en bageplade med bagepapir og lad det efter­hæve lunt og tildækket i 35­-40 minutter.
  5. Pensl med sammenpisket æg og lav 3­-4 skrå snit i overfladen med en skarp kniv.
  6. Bag brødet i en 185°C forvarmet varmluftovn i ca. 35-40 minutter.
  7. Lad det køle af på en rist.