Ingredienser
- 40 g Smør
- 300 g Kefir eller andet syrnet produkt f.eks. kærnemælk eller A38
- 35 g Gær
- Ca. 425 g Kornkammeret Økologisk sigtet Speltmel
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Økologisk rørsukker
Sådan gør du
- Smelt smør og rør kefir i og lad det blive ”fingerlunt”. Smuldr gæren i og rør til gæren er opløst. Tilsæt mel, salt og sukker og ælt dejen i ca. 9 minutter med dejkrog ved middel hastighed til dejen er elastisk og slipper siderne på røreskålen. Ælt til sidst dejen i 1 minut på hurtig hastighed og lad dejen hæve lunt og tildækket i en skål smurt med lidt olie.
- Dejen skal hæve til dobbelt størrelse (ca. 60 minutter).
- Kom dejen ud på en let melet bordplade. Form den til en kugle og lad den hvile under et klæde i 10 minutter.
- Fold dejen sammen to gange og form et aflangt brød. Læg det på en bageplade med bagepapir og lad det efterhæve lunt og tildækket i 35-40 minutter.
- Pensl med sammenpisket æg og lav 3-4 skrå snit i overfladen med en skarp kniv.
- Bag brødet i en 185°C forvarmet varmluftovn i ca. 35-40 minutter.
- Lad det køle af på en rist.