Ingredienser

Grød:

 

Sådan gør du

  1. Kog Øko Ruggryn i 150 g vand 1-2 min. og lad det køle af.
  2. Rør vand og gær sammen i en stor skål og tilsæt resten af ingredienserne.
  3. Rør det hele sammen til en klistret dej og dæk skålen til med film. Lad dejen hæve på køkkenbordet et par timer. Vokser den for meget, skraber du dejen ned langs siderne med en dejskraber, så den ikke vokser ud over kanten.
  4. Stil skålen i køleskabet og lad den hæve 12-14 timer mere
  5. Tag dejen ud af køleskabet og hæld den forsigtigt ud på et melet stykke bagepapir eller et stort melet skærebræt.
  6. Fold dejen forsigtigt et par gange, og pas på at luften ikke går ud af den. Dejen formes som 2 runde brød og vendes i Øko Ruggryn på toppen.
  7. Lad brødende efterhæve tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 45 minutter ved stuetemperatur.
  8. Bag brødet i en 185°C forvarmet varmluftovn i ca. 35-40 minutter.