Ingredienser

FYLD:

  • 125 g Smør
  • 100 g Mørk chokolade
  • 50 g Rørsukker
  • 3 spsk. Kakaopulver
  • ½ tsk. Kanel

Sådan gør du

  1. Rør gær ud i mælken og pisk æggene i.

  2. Tilsæt mel, salt og sukker og ælt dejen på maskinen med dejkrog i 6 minutter.

  3. Tilsæt smør og ælt det ind i dejen i mindst 5 minutter til dejen er blød, glat og smidig.

  4. Dejen må gerne være lidt fedtet. Form dejen til en kugle og læg den i en smurt skål og lad den hæve lunt og tildækket i 2 timer.

  5. Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt hakket chokolade. Tag gryden af varmen og rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Tilsæt suk­ker, kakaopulver og kanel og rør alt grundigt sammen. Lad det køle af.

  6. Slå dejen ned og rul den ud på en melet flade til et rektangel på ca. 22x30 cm.

  7. Del dejen i 12 lige store dele.

  8. Rul hvert dejstykke ud til rektangler på 10x15 cm med en tykkelse på ca.½ cm

  9. Kom en spsk. fyld på og smør det ud på dejen så der er en ren kant på ca.1 cm hele vejen rundt.

  10. Rul dejen stramt sammen fra den korteste side og kom rullerne i fryse­ren i ca. 10 minutter.

  11. Tag rullerne ud og lad dem hvile ved stuetemperatur i ca.10 minutter.

  12. Skær dem igennem på den lange led, og læg stykkerne så lagene vender opad. Fold de 2 stykker sammen som et reb og fold enderne ind under dejen.

  13. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve lunt og tildækket i 45 minutter.

  14. Pensl med sammenpisket æg og bag dem i en 190°C forvarmet varmluftovn i 12­-14 minutter til de er gyldne.

  15. Lad dem køle af på rist.