Ingredienser

Sådan gør du

Dag 1:

  1. Rør vand og gær sammen i en stor skål og tilsæt resten af ingredienserne.
  2. Rør det hele sammen til en klistret dej og dæk skålen til med film. Lad dejen hæve på køkkenbordet et par timer. Vokser den for meget, skraber du dejen ned langs siderne med en dejskraber, så den ikke vokser ud over kanten.
  3. Stil skålen ikøleskabet og lad den hæve 12-14 timer mere.

Dag 2:

  1. Tag dejen ud af køleskabet og hæld den forsigtigt ud på et melet stykke bagepapir eller et stort melet skærebræt.
  2. Fold dejen forsigtigt et par gange, og pas på at luften ikke går ud af den. Lad
    dejen hvile mens du forvarmer ovnen.
  3. Sæt en ildfast gryde med låg i en kold ovn og varm den op til 250 °C.
  4. Tag gryden ud af ovnen og lemp forsigtigt dejen (fra bagepapiret eller skærebrættet) over i gryden og sæt låget på.
  5. Bagning: 30 min. med låg + 15 min. uden låg i en 250 °C forvarmet ovn. Tag brødet ud af gryden og lad det køle af på en rist.