Ingredienser

  • 2 dl Vand
  • 30 g Gær
  • 2 Æg
  • 1 tsk. Salt
  • 450 g Kornkammeret Hvedemel
  • 100 g Blødt smør
  • 1 Æg til pensling

Sådan gør du

  1. Opløs gær i vandet og tilsæt æg, salt, mel og blødt smør.
  2. Ælt dejen på maskine i 9 minut­ter til den er smidig og ensartet. Den må gerne være lidt klistret. Kom lidt olie på hænderne og form dejen til en kugle. Lad den hæve lunt og tildækket i 60 mi­nutter.
  3. Del dejen i 8 stykker og form dem til boller. Læg dem på en bage­plade med bagepapir og lad dem hæve lunt og tildækket til dob­belt størrelse i ca. 45 minutter.
  4. Pensl med sammenpisket æg og bag dem i en 180°C forvarmet varmluftovn i 12­-14 minutter.