Ingredienser

  • 1 dl mælk
  • 50 g smør
  • 15 g gær
  • 1 æg
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 2 spsk. økologisk rørsukker
  • 250 g Kornkammeret Øko Tipo 0
  • Evt. en æggeblomme pisket med lidt vand til pensling

Remonce:

  • 100 g økologisk smør, stuetemperatur
  • 100 g brun farin
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 spsk. finthakkede, friske rosmarinblade

Sådan gør du

  1. Smelt smør og tilsæt mælk. Lun til håndvarmt.
  2. Opløs gær i blandingen og tilsæt æg, kardemomme og sukker.
  3. Tilsæt mel og ælt dejen grundigt sammen til en blød og let klistret dej.
  4. Tag olie på hænderne og form dejen til en kugle. Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 40 minutter.
  5. Bland blødt smør med brun farin, kanel og finthakket rosmarin.
  6. Del dejen i 2 stykker og rul dem hver især ud til rektangler på ca. 20x40 cm. Fordel remoncen på dejstykkerne og fold dem hver især sammen på den lange ved at folde 1/3 af dejen over remoncen. Fold derefter det sidste stykke over, så du får en lang firkantet pølse.
  7. Skær dejen i stykker af ca. 3 cm bredde og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  8. Lad dem efterhæve lunt og tildækket mens du varmer ovnen op til 200 °C.
  9. Pensl evt. med æggeblomme pisket med lidt vand og bag giflerne i 12-15 minutter til de er let gyldne.