Øko
Solsikkerugbrød

Godt at vide om økologisk solsikkerugbrødsblanding

Kornkammeret har specialiseret sig i økologiske produkter baseret på økologisk korn, og det fortsætter vi med, fordi vi respekterer naturen og den gode smag!

 

Økologisk Solsikkerugbrød
1 stort rustikt rugbrød

Du skal bruge:
700 g. rugbrødsblanding
5 dl lunkent vand 
15 g. gær 

Sådan gør du:
1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt melblandningen. Ælt dejen med røremaskin eller hånd- mixer på laveste hastighed ca. 10 min.
2. Kom dejen direkte i en smurt bageform (2 Liter). Glat overfladen med en våd dejskraber.
3. Lad brødet hæve, tildækket og lunt, til dejen når kanten af formen, ca. 1 - 1,5 time.
4. Forvarm ovnen til 220 °C (varmluft 200 °C). Prik brædet med en gaffel og sæt det på en bagerist nederst i ovnen.
5. Når brødet er i ovenen, skru straks ned til 185 °C (varmluft 165 °C) og bag brødet færdigt i ca. 65 min.
6. Bagefter tages rugbrødet ud af formen, og afkøler på en bagerist.

Deklaration

Nettovægt: 700 g

Ingredienser:

Økologisk rugmel*, økologiske rugflager*,økologisk tørret rugsurdej, økologisk hvedemel, økologiske solsikkekerner (5%), økologiske hørfrø, havsalt tilsat jod, økologisk rørsukker og melbehandlingsmiddel (ascorbinsyre).

* Fuldkorn. Den færdigbagte brød indeholder 39% fuldkorn.

Næringsindhold pr. 100 g

(Næringsindhold pr. 100 g brødblanding)

Energi 1400 kJ/340 kcal

Fedt
- heraf mættede fedtsyrer

5,3 g
0,5 g
Kulhydrat
- heraf sukkerarter
55 g
2,3 g
Kostfibre 14 g
Protein 10 g
Salt

2 g

Opbevaring 

Tørt og ikke for varmt, godt adskilt fra varer med stærk lugt.

Emballagen kan bortskaffes sammen med det øvrige husholdningsaffald.