Øko
Softkernerugbrød

 

Godt at vide om økologisk softkerneugbrødsblanding

Kornkammeret har specialiseret sig i økologiske produkter baseret på økologisk korn, og det fortsætter vi med, fordi vi respekterer naturen og den gode smag!

 

Økologisk Softkernerugbrød
1 stort rustikt rugbrød

Du skal bruge:
700 g. rugbrødsblanding
5 dl lunkent vand 
15 g. gær 

Sådan gør du:
1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt melblandningen. Ælt dejen med røremaskin eller hånd- mixer på laveste hastighed ca. 10 min.
2. Kom dejen direkte i en smurt bageform (2 Liter). Glat overfladen med en våd dejskraber.
3. Lad brødet hæve, tildækket og lunt, til dejen når kanten af formen, ca. 1 - 1,5 time.
4. Forvarm ovnen til 220 °C (varmluft 200 °C). Prik brædet med en gaffel og sæt det på en bagerist nederst i ovnen.
5. Når brødet er i ovenen, skru straks ned til 185 °C (varmluft 165 °C) og bag brødet færdigt i ca. 65 min.
6. Bagefter tages rugbrødet ud af formen, og afkøler på en bagerist.

Deklaration

Nettovægt: 700 g

Ingredienser: 

Økologiskt rugmel, økologiske rugflager, økologisk tørret rugsurdej, økologisk hvedemel, økologiske solsikkekerner, økologiske hørfrø, havssalt tilsat jod, økologisk bygmalt, økologisk rørsukker og melbehandlingsmiddel (ascorbinsyre).

Næringsindhold pr. 100 g

(Næringsindhold pr. 100 g brødblanding)

Energi 1500 kJ/350 kcal

Fedt
- heraf mættede fedtsyrer

7,2 g
0,4 g
Kulhydrat
- heraf sukkerarter
56 g
1,4 g
Kostfibre 10 g
Protein 11 g
Salt

2,2 g

Opbevaring 

Tørt og ikke for varmt, godt adskilt fra varer med stærk lugt.

Emballagen kan bortskaffes sammen med det øvrige husholdningsaffald.